Vakantiehuis met sloep 12 personen

Genieten in een 12 persoons vakantiehuis met sloep

Met je vrienden of familie tijdens je vakantie varen? Huur, als je met 12 personen bent, een vakantiehuis voor een grote groep, en sloep.

landal zwemparadijs banner

Je kunt bijvoorbeeld een vakantiehuis 12 personen met sloep huren bij Waterstaete Ossenzijl in Overijssel. Maar ook in in Giethoorn zijn mogelijkheden een vakantiehuis 12 personen met gebruik van een fluisterboot of elektrische sloep te huren. Soms is de sloep in de prijs inbegrepen.

Wie wordt de kapitein van de sloep?

Gelukkig hoef je voor zo een sloep me beperkte snelheid géén vaarbewijs te hebben of speciale vaardigheden. Dus iedere volwassene kan in principe de kapitein zijn. Wel is het handig om de regels op het vaarwater te kennen want zelfs op het water gelden er voorrangs- en andere regels. Eén daarvan is dat je tijdens het varen als bestuurder geen of weinig alcohol mag drinken.

gezin in een roeiboot in de natuur

Particulier vakantiehuis met sloep 12 personen huren

Er zijn in Nederland en daarbuiten heel wat particuliere watervilla’s en grote vakantiehuize met aanlegsteiger te huur. Een sloep om de wateren op te gaan, is vaak niet in de huurprijs inbegrepen en je moet als groep van 12 personen dan ook elders een sloep, boot of motorboot reserveren. Als het gebruik van een sloep tijdens je vakantie een voorwaarde is en je moet dat apart van het grote vakantiehuis doen, neem dan eerst een optie op het 12 persoons vakantiehuis aan het water en boek pas definitief als je erin geslaagd bent 1 of meer sloepen tijdens de gewenste vakantie periode te huren.

2 x 6 is ook 12

Er zijn niet zo heel veel grote vakantiehuizen Nederland met sloep beschikbaar. Het kan best wel een goed idee zijn om 2 huisjes van 6 personen aan het water te huren. Je hebt dan 2 keer een huiskamer en wellicht ook 2 aanlegsteigers. 2 huisjes van ieder 6 personen zijn waarschijnlijk iets duurder dan een groot vakantiehuis aan het water voor 12 personen.

groepen be banner

watersport op een meer

Watervilla of vakantiehuis met sloep?

Ga als groep voor luxe of houd het wat goedkoper.
Voor een luxe watersport vakantie, huur een watervilla 12 personen met privé sauna, aanlegsteiger en sloep.

Vissen, soms een vergunning nodig

Als je vanuit je vakantiehuis aan het water of sloep wilt gaan vissen, kan het zijn dat je een visgunning nodig hebt. Vaak wordt die uitgegeven door de plaatselijke hengelsport- of visvereniging. Indien je bijvoorbeeld wilt gaan vissen op het IJsselmeer heb je daar een vergunning voor nodig. Hoe dat allemaal zit en waar je als sportvisser een vergunning kan krijgen, lees je hier. Het is belangrijk om altijd voor je visvakantie naar de vismogelijkheden te vragen. Op veel wateren mag je niet op alle vissoorten vissen en ook niet het hele jaar door.

Lees hier meer over de sportvisserij in Nederland

vissen op een vissteiger

Center Parcs banner