Vakantiehuis Ardennen, vakantiepark of particulier?

Vakantiehuis Ardennen, ga je voor een particulier vakantiehuis of bungalow op vakantiepark?

Wie op zoek is naar een vakantiehuis in de Belgische of Luxemburgse Ardennen, dient in eerste instantie een keuze te maken tussen een particuliere vakantiewoning of chalet of een accommodatie op een vakantiepark. In het geval van een 12 persoons vakantiehuis in de Ardennen kan je daarnaast ook nog kiezen voor een villa Ardennen 12 personen. In deze blog de voordelen en nadelen van het boeken van een accommodatie op een vakantiepark in de Ardennen.

Voordelen van boeken vakantiehuis Ardennen op vakantiepark

Indien je kiest voor een groot vakantiehuis op een vakantiepark in de Belgische Ardennen geniet je van een aantal voordelen. Eén daarvan is dat een 8, 10 of 12 persoons bungalow in de Ardennen goedkoper is dan een particuliere vakantiewoning of villa Ardennen. Dat kan wel een voordeel betekenen van 30 %. Kortom, je bent goedkoper uit op een park. Een tweede groot voordeel is dat een vakantiepark altijd over faciliteiten beschikt waar je als gast meestal gratis gebruik van kunt maken. Daarom is zo een accommodatie perfect voor een vriendenweekend.

vakantiehuis 12 personen ardennen

Huur je bijvoorbeeld een 12 persoons vakantiebungalow op een park met zwembad, sauna en Turks Stoombad, dan mag je als gast heerlijk genieten van deze wellness faciliteiten. Daar komt bij dat de meeste vakantieparken in de Ardennen een restaurant en snackbar hebben waar je goedkoop en lekker kunt eten en er ook parken zijn waar je een fiets kunt huren. Kortom, het boeken van een vakantiehuis op een vakantiepark heeft nogal wat voordelen. Zeker ook in het kader van een familieweekend of vriendinnenweekend.

Nadelen van boeken vakantiehuis Ardennen op vakantiepark

Helaas zitten er ook nadelen aan. Zo moet je bijvoorbeeld een zwembad delen met andere gasten en kan je overlast ervaren van andere mensen die op het park verblijven. Zo kunnen ook blaffende honden een ergernis zijn en groepen jongeren. Het laatste kan je ondervangen door voor een vakantiepark Ardennen te kiezen voor Only Adults. Je hebt dan gegarandeerd geen overlast van groepen jongeren. Een vakantiehuis 12 personen op een park zonder overlast van jongeren of gillende kinderen, het kan!
Zo kan je ook een luxe bungalow met jacuzzi op zo een park in de Ardennen boeken. Echt relaxen doe je dan.

Veel aanbiedingen op vakantieparken Ardennen

Als je een vakantiehuis Ardennen voor een groep van 10, 12 of 14 personen wilt boeken en je wilt flink geld besparen, moet je zeker eens kijken naar de aanbiedingen en last minutes in de diverse vakantieparken van de Belgische Ardennen. Ook voor groepen zijn er vaak interessante vakantie deals.

Last minute, niet altijd een goed idee

Realiseer je wel dat een vakantiehuis Ardennen voor een groep groter dan 12 of 14 personen, beter niet op basis van last minutes geboekt kunnen worden. De kans is te groot dat er geen last minute vakantiehuis 12 personen in de Belgische of Luxemburgse Ardennen beschikbaar is. Zeker in het geval van grote vakantiehuizen Ardennen met zwembad is de kans gering.